Dopravnú nehodu pri obci spôsobil cez cestu prechádzajúci jeleň

10.04.2009 Stará Ľubovňa

Hromoš 10. apríla (TASR) – Príslušníci Hasičskej stanice z Ľubotína, okres Stará Ľubovňa, dnes okolo 2. hodiny ráno, asistovali policajtom pri dokumentovaní a odstraňovaní následkov dopravnej nehody nákladného auta ...
Podľa operačného dôstojníka KR Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, zviera vybehlo na cestu 1/68 z lesného porastu, pričom došlo k jeho zrážke s prechádzajúcim Ivekom a následnej kolízii zvieraťa s protiidúcim osobným autom. K zraneniam osôb našťastie nedošlo. Pracovník Hasičskej stanice v Ľubotíne dnes konštatoval, že na spomínanom úseku cesty dochádza k častému prechádzaniu zvierat cez cestu, preto by mali vodiči najme v nočných hodinách zvýšiť opatrnosť.
Mŕtve zviera odviezli z miesta nehody členovia poľovníckeho združenia. Hasiči ešte v nočných hodinách vyčistili cestu a prostredníctvom absorpčných látok zlikvidovali z vozovky vytečený olej a chladiacu kvapalinu z osobného auta. Rovnako urobili všetky potrebné opatrenia voči vzniku požiaru a úniku ropných látok do okolia.
Príčiny nehody vyšetrujú policajti.
 

Vyberte región